Knutselen met lego is fijn

Met Lego kun je spelen, maar wist je dat je ook de leukste dingen kunt knutselen met legosteentjes? Hier vind je een paar grappige ideeën.

Vogelhuisje knutselen van Lego

Of de vogeltjes graag in een Legohuisje willen wonen is niet bekend, maar het wel een heel grappig idee en staat ook nog eens heel vrolijk in je tuin!

lego-vogelhuisje
Bron: Pinterest

Pennenbak van legosteentjes

Met een onderplaatje en een heleboel gekleurde steentjes maak je in een handomdraai een leuk bakje. Handig voor pennen, in de badkamer of in de keuken:

lego-pennenbak

Bron: Pinterest

Lego sleutelhanger

Deze sleutelhangers zijn heel simpel om te maken en je raakt zo je sleutels nooit meer kwijt!

lego-sleutelhangers

Bron: Pinterest

Legoboeken

En ben je toch op zoek om met je Lego verder te spelen, dan hier nog twee leuke boeken boordevol ideeën om te spelen met Lego:

Het Lego ideeën boek: gebruik je fantasie
Het LEGO Ideeënboek is een visuele schatkist vol bouwideeën, -tips en – trucs om je te inspireren bij je eigen creaties. In dit boek vind je middeleeuwse kastelen, intergalactische ruimteschepen, stoere piratenschepen en bliksemsnelle straalvliegtuigen

lego-ideeen-boek

Bekijk op bol.com

Lego Speelboek: ideeën die je stenen tot leven brengen
Na het LEGO Ideeënboek is er nu het LEGO Speelboek, met nog veel meer voorbeelden, tips en trucs om zo veel mogelijk verschillende bouwwerken van je LEGO te maken. In thematische hoofdstukken komen meer dan tweehonderd voorbeelden voor: van safari en de onderwaterwereld, tot extreme sporten en vakanties op het strand. Het ideale boek voor de beginnende en meer gevorderde bouwer die meer wil halen uit zijn LEGO!

lego-speelboek

Bekijk op bol.com

En hoe ging dat versje van de reclame van vroeger ook alweer?

Van Lego kun je alles maken,
Een boot, een vliegtuig, of een trein,
Een huis met echte daken,
Heel groot, of misschien wel piepklein
Dus bedenk de gekste zaken,
Want spelen met Lego is fijn.