Kinderboekenweek 2015: raar maar waar knutselen!

Kinderboekenweek 2015: raar maar waar knutselen!

De Kinderboekenweek 2015 is dit jaar van 7 tot en met 15 oktober. Dit jaar is het thema ‘Raar maar waar’. Boeken over natuur, techniek en wetenschap staan in deze kinderboekenweek centraal. Wij hebben de leukste boeken over knutselen met techniek en natuur voor je op een rij gezet!

100 experimenten om zelf te doen

Dit boek dompelt je onder in de wereld van wetenschap en technologie. Met in totaal niet minder dan 100 experimenten: speels opgebouwd, stap voor stap uitgelegd en met eenvoudige materialen uit te voeren. Bekijk de resultaten en ontdek de wetenschap die erachter schuilt. Want de beste manier om de dingen te begrijpen, is door er zelf mee aan de slag te gaan!

techniek-100-experimenten

Bekijk op bol.com

365 x wetenschap

Ontdek waarom er gaten in brood zitten. Maak zelf een regenboog of knutsel kevers van gekleurd papier en leer hoe ze op water kunnen staan. Zo kun je elke dag van het jaar iets nieuws ontdekken! In dit boek staan 365 activiteiten en experimenten die je thuis kunt doen. Overal staan eenvoudige aanwijzingen bij die je stap voor stap laten zien wat je moet doen, met een duidelijke uitleg over de wetenschap die daarbij komt kijken. Bovendien kun je aan de slag met alledaagse dingen zoals plastic flessen en kartonnen dozen.

technieik-365-wetenschap

Bekijk op bol.com

Knutselen en experimenteren

Griezelige schaduwspoken, een zoevende ballonraket, grappige slingeraapjes of rock-‘nrollende eieren? Het zijn maar enkele van de vele toffe knutselwerken die je met dit boek kunt maken. Alle projecten zijn makkelijk uit te voeren dankzij de stapsgewijze uitleg en eenvoudig te vinden materialen. Maar wat dit boek echt uniek maakt … is dat je bij elk knutselwerk iets bijleert over een wetenschappelijk verschijnsel! Zo ontdek je dat de eieren kunnen rocken dankzij de zwaartekracht en leren de slingeraapjes je alles over het evenwicht van een voorwerp. En omdat je elk project zelf in elkaar knutselt, begrijp je het experiment én de uitleg veel beter!

techniek-kntuselen-experimenteren
Bekijk op bol.com

Mijn allereerste experimentenboek

Experimenteren is altijd een beetje leren! Dit boek staat boordevol experimentideeën voor elk seizoen. Kijk toe hoe de door jou gezaaide tuinkers groeit in de lente, trakteer jezelf op een heerlijk zelfgemaakt ijsje in de zomer, maak een windvarken in de herfst en ontdek of ijsbergen drijven in de winter. Je gaat ongetwijfeld veel plezier beleven aan deze leerrijke experimenten. Waarop wacht je om eraan te beginnen?

techniek-mijn-allereerste-experimentenboek

Bekijk op bol.com

Oh, zit dat zo ! De wetten van de natuur

Maak met deze experimenten indruk op jong en oud. Monden zullen openvallen als je de truc met het balancerende colablikje doet, iedereen zal naar adem snakken als je een tafelkleed van tafel trek en alles gewoon op zijn plaats blijft staan, en ze zullen zich ongelovig in de ogen wrijven als je laat zien hoe je een gekookt ei in een melkfles krijgt. Oh zit dat zo! – De wetten van de natuur is het eerste deel in een leuke informatieve serie boeken voor kinderen vanaf 8-9 jaar. In de serie woren principes uit de natuurwetenschap en in latere delen wiskunde, astrologie en psychologie uitgelegd en van aansprekende en spannende voorbeelden voorzien.

techniek-ozitdatzo-wetten-natuur

Bekijk op bol.com

Cool! knutselen

In Cool! Knutselen! komen staan knutselprojecten oor jongens en meisjes, voor jong of oud. Zo kun je nu je fiets pimpen of een zelfgemaakte vlieger oplaten. Experimenteer met alles wat de natuur te bieden heeft.

Cool knutselen
Bekijk op bol.com

Het grote doeboek

Kinderen van alle leeftijden zijn leergierig en willen graag de wereld om zich heen ontdekken. Zelfs heel jonge kinderen vinden het geweldig om dingen uit te proberen en zijn trots om te laten zien wat ze al kunnen en weten. Met dit boek kunt u uw kind aanmoedigen om op ontdekking te gaan en zijn interesse aanwakkeren. De spelletjes en experimenten in dit boek zijn onderverdeeld in drie hoofdstukken: voor kinderen van 2-3 jaar, van 3-4 jaar en van 4-6 jaar. Elk hoofdstuk behandelt een aantal thema’s, zoals planten, dieren, het weer, kleuren en geluiden. Met de experimenten en activiteiten in dit boek leert uw kind zijn aandacht bij iets te houden, worden het waarnemingsvermogen en de motoriek gestimuleerd en de woordenschat uitgebreid. Een boeiend boek voor nieuwsgierige kinderen!

vakantiedoeboek-grote-doeboek
Bekijk op bol.com

De Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 15 oktober.

kinderboekenweek-boeken-knutselen

admin