Kinetisch zand, waar koop je het en wat heb je nodig?

Kinetisch zand, waar koop je het en wat heb je nodig?

Spelen in de zandbak is voor kinderen het einde. En vanaf nu kunnen ze ook als het koud is en buiten spelen in het zand niet meer zo aantrekkelijk is, heel handig en zonder veel gedoe binnen met zand spelen. Dit doe je met zogenaamd ‘kinetisch’ binnenspeelzand.

Kinetisch zand - Supers Sand startersset

Bekijk op bol.com

Wat is het?
Kinetisch zand is zand om binnen mee te spelen. Het blijft aan elkaar zitten als je er mee speelt, dus geen zand door het huis. En je maakt er de leukste dingen mee, van zandkasteel, letters tot zandtaartjes, kortom alles wat buiten met zand kan, kan nu binnen ook!

Wat heb je nodig?

  • Binnenzand (ook wel kinetisch zand genoemd)
  • Een afsluitbare opbergdoos
  • Ondergrond (bijv. een grote placemat of een dienblad)
  • Vormpjes (voor klei of zand) en ander (klei of zand)gereedschap

Kinetisch zand kopen
Er zijn verschillende soorten binnenzand te koop, van losse pakken zand tot complete speelsets. Als je net begint, kun je makkelijk een startersset kopen. Ben je al bekend met kinetisch zand, dan kun je ook los een pak zand er bij kopen.

 

kinetic-sand

Kinetisch zand 5 kg (ook verkrijgbaar in 1 kg verpakking)

 

Materialen om met het zand te spelen
Om met het zand te kunnen spelen heb je eigenlijk alleen je handen nodig. Maar ook met leuke vormpjes, kleibestek en rollers maak je de leukste vormen.

zand-handen-voeten-vormpjes

Handen en voeten zand vormpjes

Kikker zandvorm roller

Kikker zandvorm roller

Opruimen en bewaren
Het is heel makkelijk om kinetisch zand op te ruimen, je veegt alles bij elkaar en het plakt vanzelf weer aan elkaar. Bewaar het vervolgens in een goed afsluitbare doos, zodat het niet vochtig wordt. Zo heb je lang plezier van het zand!

Video
In deze video zie je hoe het werkt:

admin