Leuke voorbeelden voor spelen met kinetisch zand

Leuke voorbeelden voor spelen met kinetisch zand

Heb je kinetisch zand in huis? Bekijk dan hier een aantal leuke tips wat je met dit binnenspeelzand allemaal kunt doen. Van kastelen bouwen, tot cijfers en letters maken en natuurlijk taartjes bakken!

Tip!: bekijk hier welke soorten kinetisch zand er zijn >>

Cijfers en letters leren met zand
Door met het zand de vorm van cijfers of letters na te maken, leert je kind spelenderwijs. Ook kun je stempels in het zand drukken om zo woorden en getallen te maken.

knutselhulp-zand

 

Spelen in een bak
Met deze handige bak blijft alles handig bij elkaar en kan je kind uren heerlijk spelen met kinetisch binnenzand! De bak is 26×26 cm (let op: wordt geleverd zonder zand en vormpjes, die koop je hier en hier).

kinetisch-zand-zandbak

Bekijk op bol.com

Zand poppetjes
Maak leuke gezichtjes door eerst met een vormpje rondjes van het zand te maken. Daarna ’teken’ je met kleine stukjes zand en een plastic mesje grappige oren, ogen, neus en een mond.

kinetisch-zand-gezichten

Dieren van kinetisch zand
Maak leuke dieren van kinetisch zand.

 

Kinetisch zand Super Sand dieren

Super Sand Dieren

Taartjes bakken
Net als met zand voor buiten, kun je met dit zand ook de mooiste taartjes bakken, maar dan lekker binnen. En je kunt hiervoor gewoon de vormpjes van je buitenzandbak gebruiken.

Kastelen bouwen
Met kinetisch zand kun je de mooiste zandkastelen maken. Het zand blijft goed aan elkaar zitten, dus je maakt in een handomdraai een schitterend kasteel.

Kasteel vormpjes

Er is ook een complete speelset voor het maken van een kasteel van kinetisch zand. Dit speelgoed is genomineerd voor Speelgoed van het jaar (en daarom nu ook extra voordelig)!

Kinetisch zand Super Sand Kasteel

Super Sand Kasteel

Boekje met nog meer inspiratie
Meer informatie vind je in dit leuke boekje:

Boekje met voorbeelden van Kinetisch Super Sand
Super Sands: awesome Activities for Sands Alive and Kinetic Sand

Lees meer

admin