Een schoorsteentje knutselen voor Sinterklaas

Een schoorsteentje knutselen voor Sinterklaas

Een schoorsteentje kun je voor Sinterklaas knutselen met echte mini-baksteentjes en cement, of eenvoudig met (stenen)papier. Bekijk hier hoe je dat doet!

Schoorsteen metselen
Met kleine baksteentjes en cement maak je voor Sinterklaas dit leuke schoorsteentje. Zorg voor een ondergrondje van karton of papier, steentjes en cement klaarleggen en metselen maar!

schoorsteen-baksteen-mini

Bron: Pinterest

Sint Cadeauwinkel

Wat heb je nodig:
Kleine baksteentjes kun je kopen van het merk Teifoc. In een basisdoos zitten 100 verschillende steentjes. Met het cement kun je een schoorsteentje metselen. En na Sinterklaas haal je het gewoon weer uit elkaar en maak je er iets nieuws van!

teifoc-bakstenen

Teifoc bakstenen

 

teifoc-cement

Teifoc cement 250 gram

2. Schoorsteentje van papier
Van bakstenen-papier maak je deze leuke papieren schoorsteentjes. Bekleed een doosje met (stenen)papier en zet er deze grappige pietjes op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bron: Pinterest

Wat heb je nodig:

  • Bakstenen papier (bijv. voor poppenhuizen), te koop in hobbywinkels, bijvoorbeeld hier.
  • Voor de pietjes: stroken papier waar je muizentrappetjes van maakt voor de armen en benen, en verschillende soorten papier voor het lijf en het hoofdje

Boekentip!

Boek Derde schoorsteen rechts
In dit vrolijk gekleurde leesboekje kun je lezen hoe Fik gaat verhuizen en zich zorgen maakt of Sinterklaas zijn nieuwe huis wel kan vinden:

derde-schoorsteen-rechts

Derde schoorsteen rechts

 

admin