10 Ultieme tips om te knutselen voor kerst

10 Ultieme tips om te knutselen voor kerst

De Kerstperiode komt er ook alweer bijna aan en dat is een heerlijke tijd om lekker binnen te knutselen voor Kerst. Maak bijvoorbeeld dit jaar je kerstballen zelf, of versier je huis met leuke zelfgemaakte dingen.

kerst-boom-takken-hp

1. Kerst Bucket List
Een superleuk idee voor de kerstvakantie: een Kerst Bucket List. Maak kleine envelopjes en vul die met een klein (knutsel)opdrachtje of verrassinkje. Elke dag mogen ze een envelopje open maken.

kerst-bucket-listBron: Pinterest

Kerst 2018
2. Kerstboom
Deze kerstboom maak je heel eenvoudig zelf. Zoek ongeveer 15 takken van verschillende lengtes en laat ze binnen goed drogen. Bind ze aan elkaar met touw en hang de boom aan de muur. Hang met touwtjes ballen aan de boom een een ster als piek boven aan. Ook leuk met echte lichtjes er in!

kerst-boom-takkenBron:Pinterest

3. Sneeuwbol
Niets leuker dan zelf een echte sneeuwbol te knutselen. Je kiest een leuk figuurtje, bijvoorbeeld een kerstboompje, rendiertje of ander speelgoeddiertje en maakt de sneeuwbol met de onderstaande benodigdheden.

Maak je eigen sneeuwbol >>
sneeuwbol-hp


Speelgoed algemeen
4. Kerstlekkers
Kerst is ook een tijd waarin je lekkere dingen kunt eten. Deze grappige kerstmannetjes maak je heel eenvoudig van aardbei en slagroom. Ook leuk om een taart of toetje mee te versieren!

kerst-lekkers

Bron: Pinterest

5. Zelf kerstballen maken
Maak zelf de leukste kerstballen voor in de boom. Wij hebben de leukste tips voor je bij elkaar gezet:

6. Cadeau kerstbal

Deze bal is meteen ook een leuk cadeau. Je vult een doorzichtige plastic bal met bijvoorbeeld loomelastiekjes, legosteentjes of barbie accessoires.

xmas_1

Kerst trends 2016

7. Kerstkaarten maken

Wat is er leuker in deze tijd dan zelf een mooie kaart te maken voor iemand die dierbaar is voor je. Deze kaarten maak je zelf door verschillende stroken masking tape op een kaart te maken.

kerst-kaarten

Bron: Pinterest

8. Voor in de kerstboom

Deze schattige stokjes maak je met pijpenragers en rode en witte kraaltjes. Heel snel te maken en je hangt ze zo in boom:

kerst-kralen

Bron: Pinterest

9. Mooi inpakken Een kerstcadeau pak je natuurlijk extra mooi in. Maak zelf labels van klei en bind ze vast met een stukje (sisal)touw. kerst-cadeau-inpakken

Bron: Pinterest

10. Adventskalender

De adventsperiode duurt tot aan Kerstmis. En wat is er leuker dan het knutselen van een adventskalender en dan elke dag een vakje open te maken. Deze adventskalender maak je zelf door wc-rolletjes tegen elkaar aan te lijmen. Stop in elk vakje een klein cadeautje of iets lekkers. Dichtplakken en een nummertje er op zetten, een dakje van karton er op en je hebt een leuke adventskalender! kerst-adventskalender

Bron: Pinterest

Kerstwinkel 2017

Volg het bord Kerst van Knutselen op Pinterest.

admin